vue du château

10 goede redenen voor de Elzas met Kerstmis

Het is onmogelijk om het over Kerstmis te hebben zonder met u te praten over de kerstmarkten in de Elzas. Houdt u van de magie van Kerstmis, de feestelijke sfeer van het einde van het jaar en de ontdekking van ambachtelijke specialiteiten? Hier zijn 10 goede redenen om erheen te gaan!

1. De verlichting en magie van Kerstmis
Ten eerste, als u door de verschillende steden van de Elzas reist, zult u versteld staan van de verlichtingen op elke straathoek! Of het nu gaat om slingers, bomen of diverse decoraties, het sprookje van Kerstmis is overal.

2. Glühwein en specialiteiten uit de Elzas
Het onmogelijk om de kerstmarkten in de Elzas te bezoeken zonder een glas witte wijn of glühwein. U kunt ook “Bredeles”, gezouten of zoete krakelingen, Manneles, peperkoek of warme appelsap proeven. Tot slot zijn het de vele specialiteiten van de Elzas die uw smaakpapillen zullen prikkelen.

3. Een rijke geschiedenis en cultuur
Het kasteel van Haut-Koenigsbourg is een van de bekendste in de Elzas, en niet voor niets! Dit prachtig gerestaureerde monument is een bezoek waard, met zijn vele schatten en unieke panoramische uitzichten op de vlakte van de Elzas. Naast de vele kastelen zijn er ook vele andere plaatsen te bezoeken, zoals musea, religieuze gebouwen, typische oude steden…….

4. De gigantische kerstboom van Straatsburg
Vervolgens, sinds eind oktober aanwezig op het Kléberplein in het centrum van Straatsburg, schittert de prachtige 30 meter hoge kerstboom in de ogen van alle voorbijgangers. En dit jaar werd de spar geoogst uit een bos bij Wangenbourg, aan de Nederrijn.

5. Een droomomgeving op de camping Les Portes de l’Alsace
Naar buiten gaan voor uw kerst- of wintervakantie is vaak de garantie voor een idyllische omgeving! Stelt u zich de volledig besneeuwde camping voor, uw comfortabele chalet/camping-caravan/caravan waar u zich in de warmte van het huisje kunt ontspannen door boeken te lezen of te kijken naar uw favoriete series. Denk ook aan de wilde sneeuwballengevechten …

6. Goede doelen op de markt in Straatsburg

Vervolgens zijn er elk jaar op het Kléberplein in Straatsburg verschillende regionale verenigingen. De Village du Partage is aanwezig aan de voet van de grote kerstboom, zodat iedereen voorwerpen of voedsel kan kopen voor de meest behoeftigen.

7. De reuzen adventskalender van Turckheim

Bovendien onthullen kinderen in Turckheim elke avond om 17.00 uur op het stadhuisplein een deel van de Reuze Avondkalender en herinneren ze zich een personage of gebeurtenis die met Kerstmis te maken heeft.

8. Verhalen voorlezen
In diverse steden en dorpen in de Elzas worden verschillende workshops gehouden om traditionele verhalen voor te lezen aan kinderen! De decors en kostuums maken deze activiteit nog magischer!

9. Advent concerten
Elk jaar worden er gratis adventsconcerten gehouden in kathedralen en kerken. Eigenlijk, of het nu gaat om traditionele kerstliederen of klassieke muziek, er is voor elk wat wils!

10. Gevarieerde en prachtige landschappen met Kerstmis
In de Elzas hebben we alle landschappen, behalve de zee. Naast de bergen en valleien van de Vogezen en de Plaine d’Alsace, vinden we in de Sundgau een canyon die het Amerikaanse landschap (natuurlijk kleiner!) waardig is, en bossen, zoals de Grand Ried, zo dicht als het Amazonewoud.

Nos
promos